Nahajate se: Domov: / Šolski šport

Agencija za šport Novo mesto je eden od 16 področnih centrov v Sloveniji. Odgovorni smo za izvajanje nacionalnih programov športa otrok in mladine, ki jih na državni ravni koordinira Zavod za šport Naš področni center zajema 14 občin, znotraj le-teh pa 29 osnovnih šol, 13 srednjih šol in 35 vrtcev.

Izvajamo spodaj navedene programe:

Zlati sonček in krpan

zlati soncek 90Namen programa je s privlačnimi vsebinami obogatiti športno vzgojo v vrtcu in nižjih razredih osnovne šole. Športni program Zlati sonček je nadaljevanje in nadgradnja že leta 1974 zasnovanega projekta športne značke. Namenjen je otrokom od petega do devetega leta starosti. Namen programa je s privlačnimi vsebinami obogatiti športno vzgojo v vrtcu in nižjih razredih osnovne šole. Vsebuje začetni program A, nadaljevalni B ter programa C in D. Vsak od teh programov zajema določeno število športnih nalog, katere otroci in učenci opravljajo med šolskim letom.

Več...

Hura prosti čas

hura prosti cas 90Športni program “Hura, prosti Čas” je namenjen mladim od predšolskega obdobja pa vse do študija, ki želijo svoj prosti čas po pouku, ob koncu tedna in med počitnicami preživljati v družbi vrstnikov na športnih površinah. Poleg kakovostne športne ponudbe, ki v ospredje postavlja množičnost, druženje in pestro ponudbo športnih vsebin, pa se prek programa spodbuja odpiranje novih športnih površin ter posodabljanje obstoječih.

Več...

Naučimo se plavati

naucimo se plavati 90Organizacija plavalnih tečajev za vrtce in osnovne šole na območju MO Novo mesto. Program “Odpravljanje plavalne nepismenosti”, ki se je z Zakonom o športu in Nacionalnem programom športa preimenoval v interesni program “Naučimo se plavati”, poteka v Sloveniji od leta 1994/95. Z leti je postal sistematično organiziran sistem dejavnosti na področju plavanja, ki vsebuje izpeljavo učenja plavanja, preverjanje znanja plavanja, analizo o znanju plavanja, skrb za strokovni kader, literaturo, plavalno infrastrukturo in osveščanje prebivalcev o pomenu znanja plavanja.

Več...

Nahajate se: Domov: / Šolski šport

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information