Nahajate se: Domov: / Prireditve, dogodki / Prireditve

Športnik leta 2014

Tradicionalna prireditev  Športnik leta je velika športno – zabavna prireditev v Mestni občini Novo mesto. Gre za “praznik” vseh športnikov, ki tekmujejo v okviru športnih društev s sedežem v Mestni občini Novo mesto.

 

Prireditev »Športnik leta 2014« bo v sredo, 28. januarja 2015 ob 18. uri,

v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu

več...

Mednarodni košarkaški turnir 20. in 21.9.2014

V Novem mestu je vse nared za pripravljalni košarkarski turnir Novo mesto Cup 2014, kjer bodo poleg domačega kluba KK Krka sodelovali še KK Union Olimpija, KK Jolly Jadranska banka Šibenik in aktualni prvak Lige ABA zagrebška Cibona.

Organizator turnirja je Agencija za šport Novo mesto, svoje sta k pripravi turnirja dodala še Mestna občina Novo mesto in KK Krka.

Ambasador turnirja je Matjaž Smodiš, ob koncu tekmovanja pa bodo podelili pokal prvaku turnirja in najboljšemu košarkarju vikend dogajanja v športni dvorani Marof.

Pripravljalni turnir Novo mesto Cup 2014, dvorana Marof:

sobota, 20.9.

Union Olimpija – KK Jolly Jadranska banka Šibenik (17.30)
Krka – Cibona (20.00)

nedelja, 21.9.
tekma za 3. mesto (17.30)
finale (20.00)

več...

12. »Igre prijateljstva« letos v Gospiču, Karlobagu, Senju in Otočcu od 19. – 21. 9. 2014

12. »Igre prijateljstva« bodo letos potekale na Hrvaškem, gostitelj je Ličko Senjska Županija, ki bo igre organizirala v Gospiču, Karlobagu, Senju in Otočcu.

Novomeško športno delegacijo bo sestavljalo 85 športnikov in spremljevalcev. Novo mesto, oziroma Dolenjsko bodo zastopali košarkarji in košarkarice Krke, rokometašice Krke, rokometaši Krke in Trebnjega, ki bodo sestavili skupno ekipo, nogometaši Krke, šahisti in šahistke šahovskega društva Krka, ter igralci in igralke namiznoteniškega kluba Krka.

Na letošnjih igrah nastopajo mladi športniki letnika 1998 in mlajši. V petek, 19. 9. 2014 bo v Karlobagu uradna otvoritev iger, v soboto bodo potekala športna tekmovanja, v nedeljo pa je na programu še ogled nacionalnega parka Paklenica in odhod domov. Ekipa Dolenjske je na zadnji petih igrah zmagala v skupni konkurenci. Poleg dolenjcev na igrah nastopajo še predstavniki Avstrijske Koroške, Unsko Sanjskega kantona iz Bosne in Hercegovine in Ličko Senjske Županije iz Hrvaške.

  

več...

Nahajate se: Domov: / Prireditve, dogodki / Prireditve

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information