Nahajate se: Domov: / Predšolski šport / Zlati sonček

Zlati sonček in Krpan

Zlati sonček in krpan

zlati soncek 90Namen programa je s privlačnimi vsebinami obogatiti športno vzgojo v vrtcu in nižjih razredih osnovne šole. Športni program Zlati sonček je nadaljevanje in nadgradnja že leta 1974 zasnovanega projekta športne značke. Namenjen je otrokom od petega do devetega leta starosti. Namen programa je s privlačnimi vsebinami obogatiti športno vzgojo v vrtcu in nižjih razredih osnovne šole. Vsebuje začetni program A, nadaljevalni B ter programa C in D. Vsak od teh programov zajema določeno število športnih nalog, katere otroci in učenci opravljajo med šolskim letom.

Cilj programa Zlati sonček je v bogatenju življenja z raznovrstnimi športnimi vsebinami v vseh letnih časih.

Program ni tekmovanje, temveč igra, pravi cilj ni osvajanje medalje, ampak dejavnost sama. Pomembno je sodelovanje v programu in ne storilnost, zato je program zasnovana tako, da je vabljiv in uresničljiv tudi za manj zmogljive. Gibanje je lahko učenje novih spretnosti, osebno ustvarjanje, način uresničevanja svojih želja, razvijanje in primerjanje gibalnih sposobnosti, ohranjanje zdravja.

Športni program Zlati sonček pri najmlajših ponujata možnost za uresničevanje vsega tega. Z njim lahko popestrimo redni vzgojno-izobraževalni proces in dela v društvih, zaradi privlačnih vsebin kot so rolanje, smučanje, drsanje, plavanje, pohodništvo, spretnosti z žogo pa ju vključujejo tudi v druge programe, namenjene otrokom.

Program KRPAN, ki traja tri leta in se izvaja od 4. do 6. razreda devetletke, je logično nadaljevanje programa Zlati sonček. Krpan bogati šolsko športno vzgojo z dodatnimi motivacijskimi prijemi, hkrati pa odpira prostor za tiste športne vsebine, ki se navadno na rednih urah športne vzgoje ne morejo udejanjati.

Poglavitni cilj tega programa ni osvajanje priznanj, ampak DEJAVNOST sama, VADBA, PROCES, SODELOVANJE. Oba programa neposredno izvajajo odgovorni v vrtcih in osnovnih šolah. Program lahko izvajajo tudi športna društva in zasebniki, če imajo za vodenje usposobljenega strokovnjaka.

Nahajate se: Domov: / Predšolski šport / Zlati sonček

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information