Nahajate se: Domov: / Predšolski šport / Naučimo se plavati

Naučimo se plavati

Naučimo se plavati

naucimo se plavati 90Organizacija plavalnih tečajev za vrtce in osnovne šole na območju MO Novo mesto. Program “Odpravljanje plavalne nepismenosti”, ki se je z Zakonom o športu in Nacionalnem programom športa preimenoval v interesni program “Naučimo se plavati”, poteka v Sloveniji od leta 1994/95. Z leti je postal sistematično organiziran sistem dejavnosti na področju plavanja, ki vsebuje izpeljavo učenja plavanja, preverjanje znanja plavanja, analizo o znanju plavanja, skrb za strokovni kader, literaturo, plavalno infrastrukturo in osveščanje prebivalcev o pomenu znanja plavanja.

V program preverjanja znanja plavanja smo do šolskega leta 2001/02 vključevali učence 5. in 7. razredov. V šolskem letu 2002/03 smo izvajali preverjanje samo še v 5. razredu osemletke oz. 6. devetletke. Poleg preverjanja znanja plavanja zajema program “Naučimo se plavati” še 10-urne plavalne tečaje za vrtce in osnovne šole, ki so vključene v programa Zlati sonček, ter 15-urne plavalne tečaje za neplavalce v zadnjem triletju devetletne osnovne šole in srednješolce.

Prizadevamo si, da bi čim več učencev znalo plavati, preden zapustijo osnovno šolo.

Preverjanja znanja plavanja v osnovnih šolah navadno potekajo od aprila do junija. V večini primerov so izvajalci aktivnosti profesorji športne vzgoje na posameznih šolah.

Program vsako šolsko leto ponudimo tudi vrtcem na območju MO Novo mesto. Gre za 10- urne plavalne tečaje, katerih osnovni namen je prilagajanje na vodo. Našemu vabilu k programu se redno odzovejo vsi vrtci, tudi vrtci ob osnovnih šolah v MO Novo mesto. Na ta način vsako šolsko leto izvedemo tečaj prilagajanja na vodo za približno 350 najmlajših.

Obrazci - naučimo se plavati

Nahajate se: Domov: / Predšolski šport / Naučimo se plavati

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information